Tovább bővült a Beaty and Fit termékcsalád, mostantól rendelhető a Kollagén Plusz, tehát a C-vitaminos, citrom ízű dobozos italpor utántöltő verziója is. Ezzel – amellett, hogy a zöld gondolkodásnak megfelelően csupán egy műanyag dobozra van szükségünk, az első rendelésnél – még pénzt is spórolhatunk: a tasak ugyanis 40 grammal többet rejt, így nagyjából egy hétnyi ajándékot kapunk belőle.

Plusz 40 gramm, ugyanannyiért

Erőteljesen indított a Beauty and Fit: a bevezetését követőn szinte napok alatt elfogyott a Kollagén kapszulás és italporos kiszerelése, ami persze csak átmeneti jelenség volt, hiszen óriási raktárkészlet van a Biocom két vadonatúj termékéből. Ami már igazából három, hiszen az italpornak megérkezett az utántöltős verziója. Így azok, akik beszerezték a citromos ízesítésű, hidrolizált (tehát jól emészthető és felszívódó) kollagént és C-vitamint is tartalmazó „dobozosat”, rendelhetik is a Kollagén Plusz tasakos kiszerelését. S ami a lényeg, ugyanazért az eleve kedvező árért, 40 grammal több érkezik!

Miért kell a kollagén?

S ha valaki lemaradt volna az előző cikkről, hírlevélről, az alapok ismétlése mellett szeretnénk a beszállítótól érkezett információk alapján még többet nyújtani erről a hamar népszerűvé vált termékről. A készítmények gyártója, Jakab István megfogalmazásában a kollagén a legfontosabb strukturális fehérje, amely tulajdonképpen egyben tartja a testünket, ez a „ragasztóanyagunk”. Rugalmasságot ad a bőrünknek, az ínszalagoknak-inaknak, a porcoknak, a hajnak, valamint megfelelő szilárdságot a csontoknak. A Kollagén Pluszban lévő hidrolizált formátumot a szervezet még egyszerűbben emészti meg, így könnyebben szívódik fel és épül be. Azért van szükség a pótlására, mert a kor előrehaladtával a belső kollagén termelés lelassul, a hiány következménye lehet például a ráncok, a bőr petyhüdtsége, elvékonyodása, a törékeny haj és körmök megjelenése, az álmatlanság, a szorongás, az ízületi fájdalom (gyulladás), és a lassabb gyógyulási folyamatok. S azért érdemes étrend-kiegészítőből pótolni, mert a táplálkozásunk kevés olyan elemből áll, ami tartalmazza a szükséges kollagént.

A kollagén-kiegészítők szedésének legfontosabb előnyei

– A kollagén fogyasztása különféle egészségügyi előnyökkel járhat, az ízületi fájdalom enyhítésétől a bőr egészségének javításáig – tájékoztat az „egészségbe-fektető” szakember, Jakab István, aki néhány tanulmányt is idézett, melyek alátámaszthatják a kollagén előnyeit. Az alábbiakban ezekből adunk közre.

  • Javíthatja a bőr egészségét

Az egyik vizsgálatban azok a nők, akik nyolc héten keresztül, napi 2,5–5 gramm kollagént fogyasztottak étrend-kiegészítőben, csökkent bőrszárazságról és fokozódó bőr-rugalmasságról számoltak be, összehasonlítva azokkal a hölgyekkel, akik nem szedtek kollagén tartalmú étrend-kiegészítőt. Egy másik tanulmány megállapította, hogy azok a nők, akik napi egy alkalommal, 12 héten keresztül, kollagén italport ittak, fokozott bőrhidratációt és a ráncok mélységének jelentős csökkenését észlelték a kontrollcsoporthoz képest. A kollagén-kiegészítők ránccsökkentő hatása annak tulajdonítható, hogy képes ösztönözni a testet a kollagén előállítására.

  • Segíthet enyhíteni az ízületi fájdalmakat

Ahhoz, hogy a kollagén ténylegesen ki tudja fejteni fájdalomcsillapító hatását, a tanulmányok alapján napi 8–12 gramm dózissal érdemes kezdeni. A kollagén emellett segíthet megőrizni a porc szerkezetét. Egy 147 sportolóból (72 férfi, 75 nő) álló kutatás a következőről számolt be: a 24 héten át tartó megfigyelések eredménye, hogy a kollagént rendszeresen fogyasztóknál szignifikánsan csökkent az ízületi fájdalom (járás közben és nyugalomban is), összehasonlítva a kontroll csoporttal, akik nem fogyasztottak kollagént.

  • Megakadályozhatja a csontvesztést

A kollagén étrend-kiegészítők fogyasztása csökkentheti a csontproblémák, például az oszteoporózis kialakulásának kockázatát. Az egyik tanulmány kimutatta, hogy 12 hónapon át, napi 5 gramm kollagént fogyasztva a nők csontsűrűsége 7%-kal nőtt a kollagént nem fogyasztó nőkkel szemben.

  • Fokozhatja az izomtömeget

A kutatások kimutatták, hogy a kollagén tartalmú étrend-kiegészítők fogyasztása növelheti az izomnövekedést és az izomerőt az életkorral összefüggő izomtömeg-veszteségben szenvedő embereknél. Az izomszövet 1–10%-a kollagén. Egy vizsgálatban 27 gyenge ember 15 gramm kollagént vett be, miközben napi 12 héten át speciális tornában is részt vettek. Összehasonlítva azokkal a férfiakkal, akik csak sportoltak, de nem szedtek kollagént, szignifikánsan több izomtömeggel és izomerővel rendelkeztek.

  • Elősegítheti a szív egészségét

A kollagén rendszeres fogyasztása hozzájárulht a kardiológiai megbetegedések kockázatának csökkentéséhez. Egy vizsgálatban 31 egészséges felnőtt, hat hónapig, napi 16 gramm kollagént fogyasztott. A kutatás végeredményeként az érfalmerevség mértékének jelentős csökkenése volt tapasztalható. Ezen túlmenően átlagosan 6% -kal növelték a „jó”, HDL-koleszterin szintjét.

S hogy hol lehet a Kollagén Plusz utántöltős italport megtalálni? Ott, ahol a kapszulát és rengeteg más terméket: a biocom-international.ro weboldalon

Jó egészséget kívánunk!

Előző cikkSzépség és feszesség a Biocom kollagénnel – Megérkezett a Beauty and Fit termékcsalád első két darabja!
Következő cikk2020 március 19-től, a személyes áruátvétel átmenetileg szünetel a depóban, a termékek kiszállítása folyamatos Romániában