Működési és etikai szabályzat

Működési és Etikai szabályzat a BIOCOM forgalmazói hálózatának tagjai részére

Regisztráció

A BIOCOM forgalmazói hálózat tagja lehet bármely 18. életévét betöltött természetes személy, továbbá jogi személyek (egyéni vállalkozók, cégek).
A rendszerben két azonos pozíció nem szerepelhet!

Regisztrálni a BIOCOM weboldalán lehet, biocom-international.ro, az ott található online regisztrációs rendszer segítségével, egyszerűen, négy lépésben.

1. lépés

Szükség van egy aktív BIOCOM tag ajánló kódjára (regisztrációs számára). Az ajánló kód megadása, ellenőrzése után, kérjük töltse ki a megjelenő űrlapot. A „Következő lépés” gombra kattintva, egy visszaigazoló levelet kap a megadott e-mailcímre. Kérjük kattintson a levélben található “Visszaigazolás” linkre, ami elviszi a következő lépésig.

2. lépés

A csomagszállítási mód kiválasztása: „Gyorsfutár” vagy „Átvétel a depóból”, ugyanakkor a számlázási módja is: „Fizikai személyre” vagy „Vállalkozásra”.

3. lépés

Minimum 50 pontértéknyi (PÉ) termék megrendelése a webáruházunkból.

4. lépés

A szállítási és számlázási adatok valamint a kosár tartalmának ellenőrzése után, a felhasználói feltételekhez és a személyes adatok feldolgozásához való hozzájárulás. Ezt követően véglegesíthető a vásárlás.

Regisztráció átadása

A BIOCOM rendszerben meglévő regisztráció, illetve karrierszint nem eladható, nem átruházható, de örökölhető.
Egy cég annyiszor lehet benne a rendszerben ahány tulajdonosa a Biocom rendszerben van.
Fizikai személy regisztrációját átirni jogi személyre, egyszeri alkalommal lehetséges, számlázási indokkal, ha az adott személy tulajdonosa az illető vállalkozásnak.
Jogi személyről más jogi személyre/ cégre különleges indokkal, egyedi elbírálás alapján lehetséges a pozició átirás és csak az év elején.
Bármilyen jellegű változtatás a poziciót illetően egy éven belül csak egyszer lehetséges.

Pozició átadást írásban lehet kérni, kitöltve a “Pozició átirási kérelem” nyomtatványt, igazolva a megfelelő dokumentumokkal a kérés jogosultságát (cég tulajdonosi papirok).
Az ilyen jellegű változtatás bármelyik hónap 15.-e után lehetséges.
Minden, a regisztrációt érintő módosulást, irásban szükséges közölni, és dokumentummal alátámasztani a változást.

A regisztrációval az új tag elfogadja az BIOCOM hálózat Működési Szabályzatát, Marketing Tervét és az abban leírtakat munkája során magára nézve kötelezőnek tekinti. A hálózati tag tudomásul veszi, hogy a működési szabályzat megsértése esetén kizárhatják a hálózatból és minden elért kedvezményét elveszítheti.

Regisztráció megszűnése

Amennyiben egy hálózati tag nevére 1 év alatt egyetlen pontértéket jelentő vásárlás sem történik, úgy a regisztráció megszűnik. Ezután a tagi kedvezményekkel történő vásárlás lehetősége, valamint a hálózati kedvezmények is megszűnnek.

Általános szabályok

A hálózat tagjai nem a BIOCOM alkalmazottai, hanem önálló üzletet vezetnek, saját nevükben veszik és adják el a termékeket. Munkájuk során a BIOCOM cég nevében nem járhatnak el, valamint nem tehetnek semmilyen szóbeli vagy írásbeli nyilatkozatot a cég nevével, nevében.

A hálózati tag névjegykártyáján és egyéb nyomtatványain csak az alábbi feliratot használhatja: “Független terméktanácsadó” . Minősülése után pedig a “Független Hálózatvezető”, illetve “Független Hálózatigazgató” megnevezést tüntetheti fel.

SEMMILYEN FORMÁBAN nem szerepelhet saját weboldalon, illetve közösségi profilon a Biocom, Ökonet, Ökonet-Európa cégek neve, illetve az általuk forgalmazott termékek és segédeszközök neve sem.

Ezek a nevek jogvédelem alatt állnak, igy ezek jogosulatlan használata súlyos visszaélést jelent és a tagság felfüggesztését illetve végleges kizárást von maga után.

Minden hálózati tag jogosult a termékeket tagi áron megvásárolni, jogosult újabb tagok szponzorálására, akik az ő alsóhálózatába tartoznak és az ő csoportforgalmát gyarapítják.

Az oldalon található céglogó, termékfotók és egyéb képi és szöveges tartalom, ha másként nincs jelezve, a Biocom International (Europe) AG. tulajdona. Az oldal részben, vagy egészben történő másolása, a céglogó, termékfotók és egyéb képi és szöveges tartalmak előzetes írásos engedély nélküli használata szigorúan tilos. Minden jog fenntartva.

A cég minden termékre meghatározott egy ún. pontértéket (PÉ), amely megtalálható az aktuális árjegyzékben. Ez a pontérték képezi az egyes karrier-szintekre történő kvalifikáció alapját.

Az itt bemutatott marketing rendszer egyetlen pontjában sem változtatható meg a hálózati tagok részéről, másoknak történő bemutatása során az eredetitől való eltérés azonnali kizárást von maga után.

A bónusz kifizetésekre való jogosultsághoz a hálózat tagjainak minden hónapban újra kvalifikálniuk kell magukat.

Árurendelés, szállítás

A BIOCOM termékeinek a megrendelése a biocom-international.ro weboldalon történik.
A vásárláshoz szükséges a honlapra való előzetes regisztráció. Más módon küldött megrendelésekért felelősséget nem vállalunk.
Hétköznapokon, a déli 12 óráig beérkezett megrendeléseket még aznap teljesítjük.
A déli 12 óra után érkezett megrendelések a következő munkanapon kerülnek feldolgozásra.

Minden megrendelés különálló csomagként kezelendő!
A csomagrendelések számlázása automatikusan történik, a weboldalról elküldött rendelések alapján, ezért utólagos kiegészítésre, illetve több rendelés összevonására semmiképpen nincs lehetőség!

Ha cég (jogi személy) rendel, különálló csomagban szükséges rendelnie, ahhoz, hogy különálló nyugtát kaphasson. Ugyanakkor a csomag címzettjeként is a cég nevét szükséges megadnia, ahhoz, hogy a futárszolgálat a nyugtát a cége nevére állíthassa ki.

A csomagrendelések házhoz szállítását a GLS gyorsfutárszolgálat végzi, a megrendelés feldolgozásától számított 24 órán belül, 08:00 -16:00 óra közötti kézbesítéssel.

Üzletben történő vásárlás

Termékvásárlás lehetséges személyesen az üzletünkben, az arra jogosult személy (munkatárs) által vagy annak meghatalmozottjaként.
A vásárlás történhet a biocom-international.ro weboldalról küldött megrendelés alapján (depóból történő átvétellel), vagy szabadon, a vásárlás alkalmával kérve a szükséges termékeket.
Weboldalról küldött depós megrendelést, a küldéstől számítva 2 (két) munkanapig lehet átvenni az üzletünkben, azután töröljük.

Árufizetés módja

A megrendelések kifizetése történhet:

• Készpénzzel illetve bankkártyával – a depóban történő vásárlások esetén
• Postai utánvéttel – készpénzzel történő fizetés a futárnak a csomag átvételekor
• Bankkártyával a webfelületen – a webshopból küldött megrendelések esetén, akár csomagrendelés, akár az üzletből történik az átvétel.
Elfogadott kártyatípusok: Visa, Visa Electron, Maestro, Mastercard

Ha a bankkártyás kifizetés nem bizonyul sikeresnek, a csomag  automatikusan utánvéttel kerül kiküldésre, azaz készpénz fizetéssel a GLS futárnak, valamint depóban kért átvétel esetén, az átvételkor fizetődik.

A 400 lej alatti csomagok kiszállítása a következő díjszabások alapján történik:

Szállítási költség:

Csomag súlya / KG     Szállítási díj

0.1 –    5 kg                     7.80 lej
5.1 – 10 kg                      8.50 lej
10.1 – 20 kg                   11.90 lej

Csomagfeldolgozás díja: 5% ( az össz.csomag súlyra )
Adminisztrációs díj: 4 lej.
Üzemanyag adó / csomag : 2.80 lej
A fenti árak nem tartalmaznak Áfá-t. A végső szállítási összköltségre rászámolódik 19% Áfa.

INGYENES  CSOMAGKÜLDÉSI  LEHETŐSÉG  a 400 lej feletti  rendelések  esetében!

Néhány termékünk csomagban történő szállítására, plussz költséget számítunk fel, függetlenül attól, hogy a csomag értéke túllépi a 400 lejt.

Ezek a termékek a következők:

SCD  Univerzális mosógél – 1 literes – 4,50 lej /darab
Ökonet folyékony szappan  5 literes – 18 lej / darab

Bármilyen csomagküldéssel kapcsolatos észrevételt, kizárólag irott formában, azaz e-mailben kérünk jelezni. Szükség esetén fényképes melléklettel.

A termékek népszerűsítése, reklámtevékenység

Hirdetési és marketingcélokra kizárólag a BIOCOM által biztosított reklámanyagok használhatók.
Az BIOCOM márkajelzést és logót a tagok nem használhatják az BIOCOM által előzetesen adott, írásos engedély nélkül. Ha valaki erre engedélyt kap, a márkajelzéseket és logókat az BIOCOM által előírtaknak megfelelően kell használni.
Minden BIOCOM nyomtatvány, kiadvány, videó, fényképfelvétel, grafika, termékfotó szerzői jogvédelem alatt áll, a BIOCOM írásbeli előzetes engedélye nélkül nem másolhatóak, még a részleteik sem. A BIOCOM weboldalak teljes tartalma, úgymint a szöveg, grafikák, fotók, grafikus megjelenés szintén szerzői jogi védelem alatt állnak, és a cég előzetes írásos engedélye nélkül kereskedelmi célra nem használhatók, nem másolhatók, még a részleteik sem.

Az élelmiszer, illetve az étrend-kiegészítő jellegű termékek ajánlása, népszerűsítése során különös figyelmet kell fordítani arra, hogy az élelmiszerek reklámja „nem tulajdoníthat az élelmiszernek betegség megelőzésére, gyógyítására vagy kezelésére vonatkozó tulajdonságokat, illetve nem keltheti ezen tulajdonságok meglétének benyomását”. Az étrend-kiegészítőkről szóló rendelet szerint az étrend-kiegészítők „reklámozása során szintén tilos a terméknek betegséget megelőző vagy gyógyító hatást tulajdonítani, illetve erre utalni”.

A termékek értékesítése

A BIOCOM termékek kizárólag közvetlen értékesítési rendszer keretein belül értékesíthetők, a kiskereskedelem semmilyen egyéb formája nem használható a termékek értékesítésre.

Sem a BIOCOM termékeket, sem a BIOCOM termékbemutató és egyéb reklámanyagait kiskereskedelmi egységekben, webáruházban, internetes aukciós portálon vagy hasonló weboldalakon eladni, kiállítani vagy bemutató célból kitenni nem szabad.

A hálózat tagjai a termékek ajánlásakor, eladásakor a termékkel kapcsolatban valótlan adatokat nem közölhetnek, a vásárlókat megtévesztő információkat nem adhatnak, sem szóbeli, sem írásbeli tájékoztatáskor.  Azonos szabályok érvényesek az BIOCOM üzleti lehetőség népszerűsítése során folytatott tevékenységekkel összefüggésben.

A termékeket kizárólag bontatlanul, eredeti csomagolásban lehet értékesíteni.

A tisztességes verseny szellemében a termékek ajánlásakor tilos más cégek termékeinek negatív színben történő feltüntetése.

A jogi személyiségű tagok a BIOCOM cégtől vásárolt termékeket kizárólag végső felhasználók felé, a mindenkori javasolt fogyasztói áron értékesíthetik.

A tagok közötti termékek adás-vétele tilos és a regisztráció megszüntetését vonja maga után.

A számítógépes program szolgáltatásai

A regisztrált hálózati tagok adatait, egyéni és hálózati forgalmát a cég számítógépes programon tartja nyilván. A regisztrált hálózati tagok a weboldalra történő bejelentkezés után információt kérhetnek le saját hálózatuk aktuális havi forgalmáról. A hálózat bármely tagja nem jogosult a saját alsóhálózatán kívül más hálózati ágak forgalmi adatainak megtekintésére.
Amennyiben a hálózati tag nyilvántartott adataiban változás áll be, köteles azt bejelenteni. Ennek elmaradása esetén a BIOCOM nem vállalja a felelősséget az ebből adódó esetleges jövedelem-kiesésért vagy egyéb károkért.

Jutalékok kiszámítása, kvalifikáció magasabb karrier szintre

A jutalékok kiszámítása egy adott naptári hónap alatt realizált forgalom (számlák) alapján történik. Későn leadott, illetve ki nem fizetett megrendeléseket a jutalékok kiszámításánál nem veszünk figyelembe. A bonusz-kifizetésre jogosult hálózati tagok részére a cég havi elszámolást készít hálózatuk forgalmáról. Az elszámolás megtekinthető, illetve letölthető a weboldalunkról a bejelentkezés után.
A karrier szinteken történő előmenetel a kvalifikációs hónapok teljesítménye alapján kerül meghatározásra a regisztrált forgalomból. A bónuszok és karrier szintek megállapításához a részleteket a mindenkor érvényben lévő marketingterv szabályozza.

Jutalékok kifizetése

Az első jutalékra jogosult munkatárs a következő iratokat postázza a cégünk székhelyére:

• a vállalkozása tipusának megfelelő szerződést ( weboldal – Nyomtatványok), kitöltve és aláirva

• egy vállalkozói engedély másolatot

Abban az esetben ha a vállalkozás neve nem azonos a Biocom tag (munkatárs) nevével, kérjük mellékelni még a következő aktákat:

• pozició átirási kérelmet  kitöltve és aláírva (Nyomtatványok)

• igazoló akta másolatot arra vonatkozóan, hogy a munkatárs a vállalkozásban tulajdonos vagy résztulajdonos

Szerződés kizárólag eredeti formában iktatható, ezért kérjük, hogy minden akta együtt legyen postázva!

A jutalékok kifizetése az alábbi szabályok szerint történik:

• A Biocom rendszerben, kizárólag vállalkozóként, számla ellenében történik a jutalékok kifizetése.

• A jutalékok kifizetése minden hónap 5. napjától kezdve történik, banki átutalással illetve készpénzben a cég székhelyén, számla alapján, 50 lej feletti értékre.

• Minden hónap 5-e után, az aktuális jutalék értesítő megtalálható a biocom-international.ro weboldalon, a „Hálózati statisztikában”.

• Ezek az összegek Áfa nélküliek, azok a munkatársaink, akiknek a vállalkozása ÁFA fizetős, erre a jutalékra rá kell számolják még az aktuális Áfa százalékot.

• Minden aktuális jutalék legkésőbb a következő hónap  utolsó munkanapjáig, a cég székhelyére beérkezett számla alapján kerül kifizetésre (du.16:00 óráig).

• A jutalékok kifizetése munkatársaink részére számla ellenében történik. A Romániában bejegyzett cégek, egyéni vállalkozók az érvényes adószámukat, az Európai Unióban bejegyzett cégek, vállalkozók az érvényes Uniós adószámot kötelesek feltüntetni a számlán. A BIOCOM felé kiállított számlák adatainak valódiságáért a kiállító vállalja a felelőséget.

• A jutalékszámla készülhet elektronikus változatban vagy lehet kézzel irott számla is. Kézzel irott számla esetén az eredeti példány elfogadott, ezért postán szükséges elküldeni.  Az elektronikusan, számlázó programban készült számla, elküldhető e-mailben. Elektronikus számla esetében nem elfogadott a Word-ban, Excel-ben küldött, módosítható változat.

• A jutalék kifizetésekre jogosult hálózati tag esetleges hátralékait, tartozásait a cégnek joga van a kifizetések teljesítésekor a végösszegből levonni.

Jutalékszámla mintapéldány

jutalekszamla

Hálózati etika

A hálózati munka során felmerülő kérdésekkel, problémákkal a felső szponzori vonalat kell felkeresni, illetve a kérdéseket, panaszokat írásban kell eljuttatni a céghez.
Keresztvonalazás, más hálózati ágak megkeresése, más hálózati ágon lévő tagok beléptetése új néven nem elfogadott és a regisztráció megszüntetését eredményezi.
Amennyiben egy regisztrált tag más hálózati ágon kívánja regisztráltatni magát, ezt hat hónap várakozási idő után teheti meg, az addig elért karrier szintje elvesztésével.
A BIOCOM hálózat rendezvényein azonnali kizárás terhe mellett tilos más hálózati cégek vagy termékek propagálása.
Az a hálózati tag, aki BIOCOM tagságát nyilvánvalóan más üzleti lehetőségek, termékek propagálására használja fel a hálózat többi tagja felé, kizárásra kerül és elveszíti minden elért kedvezményét és Bónuszra való jogosultságát.
A szponzor kötelessége, hogy az általa szponzorált hálózati tagok előrehaladását a karrier tervben mindenkor a legjobb tudása szerint segítse.